Додик: 1. март је црни дан за Србе

01.03.2017 Актуелно

„За Србе је то био црни дан, јер је на Башчаршији убијен српски сват. Црн је дан јер се нашао неко да пуца на сватове и убије српског свата. Први март значи и поруку другима да морају да прихвате мајоризацију и туторство и да је мишљење само једне стране, онако како они то желе, тачно“, рекао је Додик на питање Срне да прокоментарише обиљежавање 1. марта који се у дијелу Федерације БиХ /ФБиХ/ слави као „дан независности БиХ“.

Он је нагласио да управо захтјев бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића за ревизију пресуде по тужби против Србије најсликовитије говори о тим намјерама.

„Срби из тадашње БиХ нису били за њено издвајање из Југославије и српски народ није учествовао на референдуму о самосталности и независности БиХ одржаном 1992. године, а политички представници српског народа никада нису дали нити ће дати сагласност да се 1. март прогласи било каквим даном у БиХ“, поручио је предсједник Српске.

Он је нагласио да је тај упорни покушај наметања који долази из Сарајева доказ да БиХ као таква не може да егзистира и да опстане.

„Република Српска ће наставити да слави своје празнике, али не жели да јој неко намеће туђе, поготово не Бакир Изетбеговић и његови истомишљеници који врше ‘талибанизацију’ политике у БиХ“, нагласио је предсједник Републике.

Архива