Цвијановић – Макаров: Mогућности унапређења привредне и културне сарадње Српске и Санкт Петербурга

31.03.2017 Актуелно

Током састанка размијењене су информације о значајним руским инвестицијама које се реализују у Републици Српској, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Саговорници су разговарали и о могућностима сарадње на новим пројектима у контексту реформи које је Влада спровела с циљем растерећења привреде и отварања нових радних мјеста у Републици Српској.

На састанку је било ријечи о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ, са посебним нагласком на могућност унапређења привредне и културне сарадње Републике Српске и Санкт Петербурга, односно Руске Федерације.

Цвијановићева је истакла да су традиционално добри односи Републике Српске и Руске Федерације прави примјер партнерства у којем нема никаквих политичких условљавања и гдје је отворен простор за економску сарадњу.

На састанку је оцијењено да је досадашња сарадња између Републике Српске и Руске Федерације изузетно добра, те да је и у будућности треба јачати у свим правцима.

Цвијановићева је изразила посебну захвалност руским партнерима због могућности да се посредством руског амбасадора у Савјету безбједности УН чују и ставови Републике Српске, као и снажне подршке Руске Федерације очувању дејтонске позиције Републике Српске.

Архива