Цвијановић: Приоритет стимулисање привредних активности

13.03.2017 Актуелно

„На данашњем састанку са делегацијом Европске банке за обнову и развој у Бањалуци оцијењено је да је досадашња сарадња Владе Српске и ЕБРД-а била успјешна. Заједнички став је да се у наредном периоду дефинишу приоритети и у складу с тим, координишу активности како би се обезбиједили различити извори подршке за примјену стратешки важних пројеката“, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Директор ЕБРД-а за западни Балкан Холгер Муент упознао је предсједницу Владе Српске са нацртом стратегије од 2017. до 2022. године за дјеловање ове међународне финансијске институције у БиХ у чијем фокусу су унапређење пословног амбијента и повећање конкурентности привреде, развој енергетског и транспортног сектора, те развој програма у области енергетске ефикасности.

Представници ЕБРД-а изразили су спремност да постојећим и новим финансијским програмима активно подрже програме усмјерене на унапређење привредног амбијента, посебно када је ријеч о развоју малих и средњих предузећа, енергетском сектору и саобраћајној инфраструктури.

Састанку су присуствовали и министар финансија Зоран Тегелтија, министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић и министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић.

Архива