Заједничка сједница Владе Српске и Владе ФБиХ 9. марта у Бањалуци

25.02.2017 Актуелно

Цвијановићева је рекла новинарима у Бањалуци да ће неке од тема заједничког састанка бити питања изградње ауто-пута Београд-Сарајево, усклађивање прописа и цијели низ других ствари.

Она је навела да су у плану и разговори како ентитети могу заједнички да допринесу повећању привредне активности, запослености и слично.

„Мислим да то јесте наш заједнички задатак и сигурна сам да ћемо ту изаћи са цијелим низом добрих мјера или закључака“, рекла је премијер Српске.

Она је додала да не вјерује да ће се на састанку бавити питањем акциза, јер је Српска свој став рекла у смислу да је захтјев о томе формулисан и ушао као такав у Писмо намјере и Реформску агенду.

„Остаје да се Закон о акцизама изврши и не видим зашто бисмо о томе сад требали да причамо. Нисам заговорник тога да се на сваком састанку милион пута отвара иста тема ако смо се једном договорили“, рекла је Цвијановићева.

Она је навела да трају застоји када је ријеч о неколико закона у Федерацији БиХ, те да је ту и обавеза у вези са акцизама на нивоу БиХ.

„Мислим да има још једна неизвршена обавеза која се односи на одлуке у вези са бројем људи у административним службама на нивоу БиХ и које ће свакако Савјет министара морати да дефинише“, навела је Цвијановићева.

Она је подсјетила да су поменуте обавезе, када је ријеч о Српској, у децембру биле извршене.

Архива