За очекивати да Међународни суд правде у Хагу одмах одбаци захтјев за ревизију пресуде

27.02.2017 Актуелно

На питање да прокоментарише то што је Међународни суд правде у Хагу послао писмо члановима Предсједништва БиХ, Додик је рекао да дјелује да суд брзо рјешава то питање.

„Не бих сада улазио у процедуру свега тога, али дјелује ми да суд експресно рјешава то питање, уколико је то тако. Апсолутно је јасно да нема никаквог правног основа за даље бављење тим питањем и задржавање те теме на дневном реду, само даље продубљује кризу у БиХ“, додао је Додик.

Предсједник Српске је рекао да би најбоље било да је /бошњачки члан Предсједништва БиХ/ Бакир Изетбеговић смогао снаге послије свега и повукао тај захтјев, након чега би, можда, и могла да се прихвати његова наводно „пружена рука“.

Додик је нагласио да ће Народна скупштина Републике Српске сутра имати једно од важних засједања, на којем треба да артикулише ставове за будућа понашања о важним питањима у БиХ.

„Све вријеме након Дејтонског споразума, тај споразум је кршен на штету Републике Српске и српског народа, томе треба стати у крај и вратити се изворном Дејтону и то поставити као наше основно тражење везано за наш даљи останак у некој квази државној заједници – БиХ“, закључио је Додик.

Архива