Ускоро једнократна новчана помоћ пензионерима у Српској

21.02.2017 Актуелно

Цвијановићева је поручила да је Влада опредијељена да пензије буду повећане и да ће то бити урађено највјероватније за неколико мјесеци.

Она није искључила могућност и да у току године буде исплаћена још једна једнократна помоћ.

„Имамо уштеду која је значајна на ставци Фонда пензијско-инвалидског осигурања и хоћемо да тај новац ставимо на располагање пензионерима у виду једнократне помоћи, евентуално двократне током године. Када се стекну услови, а надам се да ће то бити за неколико мјесеци, да можемо да дефинишемо који је то проценат, онда идемо у нормалан режим повећања пензија“, истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да пензије треба повећати, али да Влада није у могућности тренутно да угрози цјелокупни систем издвајањем 50 милиона КМ и повећањем пензија за пет одсто.

„Апсолутно сматрам да треба повећати пензије. То је било једно од мојих главних опредјељења, а сада ће четири године од када сам предсједник Владе. Једна од првих интервенција било је повећање пензија и до краја сам остала вјерна тој популацији јер знам какве су њихове потребе“, рекла је премијер Српске.

Цвијановићева је подсјетила да су пензије у протеклом периоду повећане за 11,5 одсто и да је исплата пензија пребачена на трезор, чиме је осигурана њихова редовна исплата.

Архива