У Мркоњић Граду ће бити формирана полицијска управа

10.02.2017 Актуелно

Он је истакао да су у Министарству дошли до закључка да треба да буду формиране полицијске управе, те да и Мркоњић Град треба да оснује једну.

„Мркоњић Град као центар мини регије заслужује да добије полицијску управу. Настојаћемо да ово подручје и даље остане безбједносно повољно“, рекао је Лукач.

Он је навео да у овом мјесту постоје одређени проблеми када је ријеч о безбједности саобраћаја, на чему се мора радити.

„У тој области морамо и даље да радимо у цијелој Републици без обзира на то што смо побољшали безбједност саобраћаја“, рекао Лукач и додао да је у прошлој години за 20 мање погинулих, него што је то било у 2015. години, што је велики успјех.

Лукач и додао да полиција стално апелује да грађани поштују животе других и чувају свој.

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић нагласила је да су са министром унутрашњих послова разговарали о стању опште безбједности које је у Мркоњић Граду, према свим мјерилима, на врло задовољавајућем нивоу.

„Сретни смо што ћемо добити полицијску управу и мислим да је такав начин децентрализације јако добар и да ће да побољша општу безбједносну слику на подручју цијеле ове регије“, рекла је Аничићева.

Она је навела да је са Лукачем разговарано и о инвестиционом улагању у сам објекат Станице јавне безбједности у Мркоњић Граду.

„Ми ћемо помоћи колико будемо могли унутрашњу реконструкцију. Договорила сам са министром и постављање видео надзора у граду. За почетак бисмо поставили пет камера, спремни смо да издвојимо одређена средства за то, иако то није у нашој надлежности, а свакако да ће то побољшати рад плиције и сигурност грађана“, рекла је Аничићева.

Лукач ће данас у Језеру разговарати са начелником ове општине Снежаном Ружичић, након чега ће се у Шипову састати са начелником општине Миланом Ковачем како би, како каже, добио комплетну безбједносну слику о овом подручју.

Архива