Српска увијек отворена за конструктивне разговоре и процесе на европском путу

03.02.2017 Актуелно

На свечаном радном ручку „Balkan Leadership Luncheon“ окупљенима су се обратили домаћин скупа амерички конгресмен Роберт Адерхолт, као и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Цвијановићева је нагласила да реформе које Влада Републике Српске проводи показују озбиљан приступ и потпуну опредијељеност подстицању одрживог, ефикасног и континуираног привредног раста, стварања повољног економског окружења, те отварање нових радних мјеста.

Она је указала на потребу чвршће економске повезаности земаља региона с циљем повећања конкурентности и подстицања привредних активности.

Цвијановићева је истакла да Влада Српске предано ради на процесу придруживања Европској унији, нагласивши да је Српска увијек отворена за конструктивне разговоре и процесе на европском путу, уз пуно уважавање уставних надлежности свих нивоа власти у БиХ и поштивање Дејтонског споразума.

Она је указала и на различите безбједносне изазове са којима се сусрећу земље региона, али и свијета, истакавши да тероризам представља глобалну пријетњу.

Премијер Српске је нагласила да је Влада Српске чврсто опредијељена да, у партнепству са свим прогресивним снагама, дјелује на сузбијању ове безбједносне пријетње.

Архива