СДС – једина политичка странка из Српске која охрабрује Изетбеговића

11.02.2017 Актуелно

„Својим неодређеним и кукавичким ставовима СДС се придружио ОХР-у и Амбасади САД у Сарајеву, међународним институцијама које до сада једине нису критиковале очигледну намјеру Бакира Изетбеговића да изазове политичку кризу незапамћених размјера. Сада је потпуно јасно ко је и с каквим намјерама у посљедње двије године контролисао функционере СДС-а у Сарајеву“, поручио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је позвао предсједника СДС-а Вукоту Говедарицу да престане да вјерује нетачним и неистинитим информацијама које му из Сарајева шаљу СДС-ови функционери и министри у Савјету министара БиХ, који не раде у интересу Републике Српске.

„Говедарица, очигледно, не зна или неће да зна да Савјет министара БиХ не може донијети ни једну одлуку, уколико за њу није гласао барем по један представник сва три конститутивна народа у БиХ. Сумњам да га је Шаровић о томе информисао“, рекао је Кошарац.

Он је оцијенио да још није касно да политичке партије из Републике Српске постигну договор о заустављању политичке агресије Бакира Изетбеговића и СДА на Републику Српску и Србију.

„Уколико постоји политичка воља, још није касно да постигнемо договор и да почетком наредне седмице упутимо заједничку поруку Бакиру Изетбеговићу да не може да ради шта хоће и да се без представника српског народа у БиХ не може донијети ниједна одлука“, нагласио је Кошарац.

Он је додао да свим политичким странкама треба да буде јасно да Република Српска улази у период када своју самосталност, институције и дејтонску позицију може одбранити само недвосмислено јасним, снажним и јединственим одговорима.

„Све друго води наставку бруталних политичких напада на Републику Српску и њене институције, што је очигледно пут који је Бакир Изетбеговић изабрао како би сачувао власт у сопственој странци и опстао на политичкој сцени“, закључио је Кошарац.

Архива