МСД: Инцку ниије угрожена безбједност у Републици Српској

02.02.2017 Актуелно

Млади социјалдемократи у саопштењу се позвали Инцка да заједно са њима, 9. маја, поводом Дана побједе над фашизмом, положи вијенце у Доњој Градини.

„Мишљење које сте ви изнијели о Републици Српској, поредећи народе који су прошли кроз Јасеновац, Јадовно, Јастребарско и друге фабрике геноцида, говори највише о вама. Као и прије годину дана Млади социјалдемократи изражавају жаљење што су се међу хиљадама разгледница које су Вам упућење нашло 20, колико сте ви успјели да пребројите у претходних годину дана, са пријетњама смрћу“, наводи се у саопштењу.

Млади социјалдемократи подсјећају високог представника да су они прије више од годину дана спровели акцију „Српска и даље слави“, као одговор на одлуке којима се оспорава прослава Дана Републике, као и да је у оквиру акције 10.000 грађана високом представнику и страним судијама у Уставном суду БиХ послало разгледнице којима им је поручено да треба да оду из БиХ.

Грађани су на разгледницама имали могућност слања личне поруке високом представнику и страним судијама, подсјећају Млади социјалдемократи поводом Инцкових навода да му је „од омладине СНСД-а стигло 20 пријетњи смрћу“.

„Млади социјалдемократи су поносни што су омогућили да 10.000 грађана кажу високом представнику и страним судијама шта мисле о њима и њиховом раду. Занимљиво је да високи представник није нашао за сходно да након што му је стигла тако снажна порука грађана преиспита свој рад, а посебно однос према Републици Српској, већ ју је упоредио са НДХ“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да Инцко, понашајући се као и његови претходници који су овај народ кроз историју сматрали поданицима, а ову земљу својом грофовијом, на њихове разгледнице одговорио увредама и показао шта мисли о грађанима Републике Српске.

„Жао нам је и што смо разбили ваше погрешно увјерење о ефикасности правосудних институција БиХ јер ви често истичете како је оно ефикасно, а ево није успјело да утврди ко вам је послао страшне пријетње на опасним разгледницама“, додаје се у саопштењу.

Архива