Република Српска – синоним слободе и развоја за све народе

28.02.2017 Актуелно

„Српска тек има намјеру да успије и да буде добра и успјешна заједница, како за Србе, тако и за друге – Бошњаке, Хрвате и све народе и мањине који у њој живе“, рекао је Додик новинарима у Београду након вечерашњег пријема поводом Дана Републике Српске и 25 година од проглашења њеног првог устава.

Додик је истакао да би Српска, уколико би се „ријешила стега међународног фактора који намеће рјешења и БиХ, која се прави као имагинарна заједница“, могла много више да напредује у економији, социјалном аспекту и култури.

Он је изјавио да му је драго што је вечерашњем пријему дата велика пажња људи из свих сфера живота Србије и поручио да огромна љубав свеукупног српског народа даје снагу грађанима Српске да се боре за своја права.

Предсједник Републике Српске нагласио је да је Српска формирана прије почетка ратних сукоба у БиХ, на демократским темељима, те да је од почетка показивала своју демократичност.

„Ми смо научили да ако Срби немају државу, немају ни слободу, и зато је борба за нашу државност и државу Републику Српску, борба за слободу“, поручио је Додик.

Он је рекао да су Срби из Српске „загледани у Србију“ и захвални јој што је била пуна разумијевања у протеклим годинама.

Архива