Провокација политичког Сарајева подржана од дијела међународне заједнице

27.02.2017 Актуелно
 
Цвијановићева је нагласила да то није никакав дан – ни државности, ни независности БиХ, јер се о томе нису усагласили ни ентитети, ни конститутивни народи у оквиру БиХ, и јасно је да он никад неће бити прихваћен у Републици Српској. 
 
„И какав је то уопште кобајаги ‘државни’ празник којег не признаје пола БиХ, и шта тамо раде поједини међународни представници, који заједно са Бакиром Изетбеовићем величају дан кад је извршен терористички чин који је био окидач за велико страдање које је услиједило током ратних година и огромно неповјерење које постоји у овиру БиХ и након двије деценије од ратних сукоба“, упитала је Цвијановићева. 
 
Што се тиче Бакира Изетбеговића, рекла је премијер Српске, ту су ствари јасне, али је крајње вријеме да се почну постављати директна питања и појединим представницима међународне заједнице, јер и они, славећи тај дан, доприносе продубљивању јаза између народа у БиХ, а не само Бакир Изетбеговић. 
 
„Сигурна сам да ће појављивање било којег представника међународне заједнице обиљежавању 1. марта у Изетбеговићевој режији, грађани Републике Српске сматрати директном провокацијом према Републици Српској, институцијама Републике Српске и српским жртвама“, истакла је Цвијановићева.

Архива