Pевизија пресуде по тужби против Србије je приватна и без шансе да буде разматрана

21.02.2017 Актуелно

Цвијановићева је рекла новинарима у Бањалуци да не види никакву легитимност, нити да су на било који начин створене формалне претпоставке да се иде у том правцу.

Она је навела да Изетбеговић врло свјесно иде ка томе да изазове кризу и угрози стабилност, што потврђује чињеница да је и сам јавно рекао да ће ревизија изазвати највећу постдејтонску кризу у БиХ и региону.

Цвијановићева је додала да Влада Српске нема правих механизама којима би се одговорило на такве намјере, осим да се укрсте политичка копља и да се каже да све има своју цијену, па и такво понашање.

Она је навела да је ревизије пресуде још једна у низу политичких провокација Бакира Изетбеговића и политичког Сарајева.

„И раније смо имали провокације из Сарајева у виду пописа становништва. Дигнете свој глас, укажете на одређене неправилности и људи тјерају по свом. Имали смо и обрушавање на Дан Републике, али и на механизам координације који је договорен и којем неко не да да профункционише, јер ће се видјети и кантони и ентитети, а не само ниво БиХ“, нагласила је Цвијановићева.

Она је рекла да се Влада у овом тренутку не бави тим питањем, али уколико Народна скупштина Републике Српске процијени да треба да се бави, она ће урадити све што буде њено задужење.

Архива