Додик: Изетбеговић „разорио Предсједништво БиХ“

24.02.2017 Актуелно

„Сада и они у Републици Српској који су вјеровали да треба да тамо раде и онда када су ти органи радили против нас имају добру праксу Изетбеговића“, рекао је Додик за београдску „Политику“.

Он је оцијенио да у Српској сви треба да остану јединствени и да на сједници Народне скупштине Републике Српске донесу одлуке важне за даље позиционирање у БиХ.

Додик је истакао да то подразумијева рјешавање многих питања која се не тичу само „узурпације Предсједништва БиХ од стране Изетбеговића“.

„Да бисмо се ми у пуном капацитету вратили у органе БиХ морамо ријешити и проблем страних судија, али и наметања одлука високог преставника двадесетак година, као и то како убудуће спријечити оваква неуставна понашања. Ако хоће у реду је, а ако неће, нама је сасвим довољна и Република Српска“, поручио је Додик.

Предсједник Републике Српске оцијенио је да је Србија нападнута овим чином и агресивним понашањем, те истакао да је посебно иритантно што је то урађено према земљи која је у протеклом времену показивала жељу и способност за јачање сарадње и мира у региону.

„Баш то Изетбеговићу и смета јер настоји да створи привид од такве Србије“, указао је Додик.

Предсједник Српске је Изетбеговићеве оптужбе о сарадњи са Србијом оцијенио смијешним. „Напросто, увијек ћемо бити на страни Србије. То је држава која нас интересује, у БиХ смо под морањем“, поручио је Додик.

Архива