Додик: Иванић изабрао погрешан тренутак за унутарсрпска препуцавања

14.02.2017 Актуелно

„Мислио сам да смо у том погледу на истој страни. Надам се да то /Иванић/ не ради зато што не види начин како да заустави намјеру Бакира Изетбеговића да покрене ревизују пресуде по тужби против Србије. Као предсједник Републике Српске трудим се и трудићу се да се јединство српских странака очува и на овом питању“, поручио је Додик.

На питање Срне да прокоментарише позив Иванића да предсједник Републике Српске и СДС кажу шта су урадили да спријече ово што се догађа у вези са ревизијом, Додик је рекао да је, као предсједник Републике Српске, урадио све што је могао и требао да уради.

„Позвао сам предсједавајућег Предсједништва БиХ да стави на дневни ред питање ревизије и оконча ову игру Бакира Изетбеговића или да сви српски представници напусте заједничке институције до рока до којег се ревизија може поднијети. Нисам позивао на то с намјером да било ко остане без посла или фотеље, већ да би упозорили Бакира Изетбеговића да одлучивање мимо устава и закона, без консензуса, БиХ може одвести у трајну блокаду“, истакао је предсједник Српске.

Додик сматра незрелом најаву појединаца из Савеза за промјене да ће напустити заједничке институције ако Изетбеговић покрене питање ревизије.

„Смисао мог позива да напусте заједничке институције и јесте била у томе да се Изетбеговић заустави. Шта ће било коме значити њихове оставке уколико Изетбеговић нелегално и нелегитимно пошаље захтјев за ревизију поступка против Србије“, рекао је предсједник Републике Српске.

Архива