Цвијановић: Истаћи положај и улогу Републике Српске

02.02.2017 Актуелно

Цвијановићева је, у оквиру посјете Вашингтону, учествовала јуче на свечаном међународном ручку /International Luncheon/ који се одржава у оквиру обиљежавања централног догађаја – Националног молитвеног доручка, чији је домаћин предсједник САД Доналд Трамп, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Цвијановићева је овом приликом истакла значај учешћа представника Републике Српске на оваквим догађајима.

На овом међународном догађају учествовали су бројни државници, дипломате, особе из јавног и политичког живота из цијелог свијета, а међународним званицама су се на присуству овом догађају захвалили сенатори Марко Рубио /Marco Rubio/ и Ејми Клобучар /Amy Klobuchar/.

Присутнима се обратио и предсједник Парламента Израела Јули-Јоел Еделштајн /Yuli-Yoel Edelstain/.

Циљ овог скупа, који је одржан у вашингтонском хотелу „Хилтон“ је окупљање утицајних личности из политичког и јавног живота у међународним оквирима, те успостављање личних контаката и унапређење међународне сарадње и комуникације.

Премијер Српске присуствоваће данас у Вашингтону Националном молитвеном доручку, који се традиционално одржава првог четвртка у фебруару, а којем присуствувују представници америчке администрације, Конгреса, дипломатског кора, те представници свјетске економске и политичке елите.

Архива