Обиљежавање 1. марта – обична провокација политичког Сарајева

27.02.2017 Актуелно
 
„Први март као празник је подвала међународној јавности и злоупотреба назива БиХ за бошњачке потребе, јер сагласност Срба и Републике Српске за обиљежавање тог датума нису добили, нити је могуће да је добију“, истакао је Додик. 
 
Ако Република Српска икада буде обиљежавала тај датум, каже Додик, онда ће га обиљежавати као дан почетка страдања свих и дан када је пала прва невина српска жртва у БиХ коју су мучки убили муслимански екстремисти под контролом тадашњег муслиманског политичког руководства. 
 
Предсједник Српске је нагласио да је Сарајево данас готово етнички очишћено од Срба, а убиство српског свата тог 1. марта, с ове историјске дистанце, може се слободно узети као датум почетка етничког чишћења у Сарајеву и територијама под муслиманском контролом. 
 
„Као што је Алија Изетбеговић у Дејтону представљао виртуелну БиХ, јер пола територије није контролисао у пуном смислу те ријечи, тако и његов син данас обиљежава 1. март на истом парчету земље колико је контролисао и отац прије 25 година“, навео је Додик.

Архива