Aпсолутно неприхватљива и погубна тужбе против Србије

09.02.2017 Актуелно

„БиХ ни у првом поступку, који, такође, није био легитиман, није имала релевантне доказе против Србије, тако да апсолутно не вјерујем да је у међувремену дошло до било каквих ‘нових’ доказа. Али, ово што је наумио бошњачки члан Предсједништва је јак доказ да они којима су ‘уста пуна’ БиХ упорно и систематично раде управо на њеном рушењу, или бар на покушају истјеривања свих немуслимана из БиХ“, истакао је Додик.

Он је позвао представнике СДС-а, ПДП-а и НДП-а, који су у коалицији са СДА и Бакиром Изетбеговићем на нивоу БиХ, да без одлагања напусте заједничке институције БиХ до истека рока предвиђеног за могућност обнове поступка против Србије, не чекајући да бошњачки политички врх донесе одлуку о покретању нелегитимне тужбе против Србије.

„Уколико Изетбеговић остане при свом ставу и подржи ревизију поступка против Србије, позивам СДС, ПДП и НДП да трајно напусте заједничке институције БиХ, што ће учинити и представници СНСД-а. Мислим да оклијевање странака такозваног Савеза за промјене охрабрује самог Изетбеговића у овом, по регионалну стабилност, рискантном и потпуно непотребном потезу“, упозорио је предсједник Рерпублике Српске.

Архива