Вишковић: Бореновић je политичка кукавица

21.01.2017 Актуелно

„Срамно је и дрско да Бореновић отворено напада свог предсједника Републике због санкција одлазеће америчке администрације, а и сам зна шта је разлог истим – референдум. Стога, јавно питам Бореновића да ли ово значи да су они лажно подржали референдум и сада се дистанцирају од њега, те зашто су се кукавице скривале иза народа“, изјавио је Вишковић Срни.

И док се и земље ЕУ дистанцирају од одлуке одлазеће америчке администрације, док Русија јавно осуђује одлуку о санкцијама против предсједника Српске, каже Вишковић, „нашао се неки Бранислав Бореновић, предсједник мини странке, да се у свом мини издању додвори онима који су донијели ову одлуку, јер му је то једини начин да се докопа шансе да дође на власт у Републици Српској“.

„Према Бореновићевом сценарију, предсједник Додик би требало да се повуче са функције, па га питам што није прозвао Бакира /Изетбеговића/, за којег зна да припрема нови удар на Српску, да се повуче. Јавно га питам и да ли позвао свога шефа Младена Иванића да се повуче да је стављен на нечију листу зато што је бранио Републику Српску…“, упитао је Вишковић.

Коментаришући тврдњу Бореновића, коју је изнио у сарајевским медијима, да се „сарадници дистанцирају од Додика“, Вишковић је поручио лидеру ПДП-а да прво провјери и пита колико је сарадника позвало предсједника Републике и пружило му подршку.

„Оно што Бореновић и њему слични не знају јесте да никакав ‘одлазак’ Милорада Додика неће довести ни њега ни те њему сличне на власт. О томе одлучује народ, који све види. Можда ће народ Српске свашта и опростити, али сигурно неће кукавичлук и полтронство, које је Бореновић и показао својим синоћњим иступом у сарајевским медијима“, оцијенио је Вишковић.

Архива