Усвајање Програма економских реформи за креирање бољег пословног амбијента

05.01.2017 Актуелно

Цвијановићева је оцијенила да ће то омогућити да се у Српској уведе више реда у цјелокупни систем, да се може више и боље запошљавати, као и да се изврше одређена растерећења у сарадњи са социјалним партнерима.

Она је рекла да је поменутим програмом предвиђено доношење низа закона или поправљања постојећих законских рјешења.

„Морамо да одговоримо времену у коме живимо и не треба да робујемо неким формама и амбијенту који је престао да буде стварни амбијент у коме живимо. Морамо да доносимо законе који ће бити и креативнији и више одговарати свим овим изазовима“, рекла је Цвијановићева за Радио Републике Српске.

Она је навела да на том плану предстоји доста посла и када су у питању контролни органи Српске.

„Очекујемо веће ефекте и зато смо доносили законе и промијенили читав низ закона у борби против сиве економије. Мислимо да ту лежи доста новца који није приказан и не улази у званичне токове. Намјера је, наравно, да се тај новац уведе у званичне токове, али да се поведе рачуна и о различитим провјерама које до сада можда нису биле толико интензивне“, истакла је Цвијановићева.

Она је у том смислу рекла да ће Влада и група министара која је за то задужена поново имати састанке и са Пореском управом и Инспекторатом.

„Желимо да видимо какви су њихови планови и могућности, као и да нам објасне на шта то Влада може да рачуна када су они у питању“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да Програм економских реформи Српске од 2017. до 2019. године садржи преглед свих мјера и реформи које се морају спровести у наредном трогодишњем периоду, те да су то сублимиране ствари које је Српска давно дефинисала и почела да спроводи, уз неке нове ствари.

Архива