Република Српска – једино што је данас одрживо у БиХ

10.01.2017 Актуелно

„Ми желимо мир. Уважавамо политичке интересе бошњачког народа, али не и њихов идеализам који штите међународни фактори. Пројекат централизоване БиХ је пропао“, рекао је Додик.

Он је поручио да компромиса о Републици Српској нема, а нема га ни о 9. јануару који је слава Републике Српске.

„Од једног датума којег смо славили свих претходних година направљено је тешко политичко питање“, указао је предсједник Додик.

Обраћајући се учесницима свечаности, Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом подсјетио је да је Република Српска стварана кроз патњу и муку српског народа.

„Нас истински, до бола, вријеђа када неко поставља на дневни ред питање прославе Дана Републике Српске. Треба да покажемо јединство широм БиХ и да сачувамо оно што су наши преци, борећи се, стварали стотинама година и нама оставили у аманет“, нагласио је владика Хризостом и пожелио Републици Српској да свој рођендан прославља стотинама година.

У брчанском хотелу „Јелена“, гдје се окупило око 300 званица – представника политичког, вјерског, привредног, културног и јавног живота дистрикта Брчко и Српске, данас је обиљежен Дан Републике Српске.

Домаћин данашњег свечаног пријема је предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је претходно положио вијенац на Споменик српским браниоцима Брчког.

Архива