Петровић: Повећати ниво ефикасности рада у свим градским установама

05.01.2017 Актуелно

Петровић је на пријему, који је jуче организовао за представнике јавних установа и предузећа са подручја града, нагласио да јавне институције и предузећа, односно њихови руководиоци, имају кључну улогу у креирању боље животне атмосфере у Требињу заједно са Градском управом.

Због тога је, рекао је Петровић, окупљен квалитетан тим младих и образованих људи чији ће задатак у наредном периоду бити да приближе функционисање Градске управе и јавних установа и предузећа свим оним стандардима које су поставили напредни градови из окружења.

Петровић је најавио и реорганизацију свих требињских мјесних заједница, која би требало да буде завршена до марта, с циљем успостављања система у коме ће проблеми грађана, преко мјесних заједница, бити директно делегирани оним установама и институцијама надлежним за одређена питања.

Говорећи о капиталним инвестицијама за 2017. годину, Петровић је као најважнију издвојио реконструкцију пречистача отпадних вода, те подршку изградњи комплекса „Град сунца“ и „Град на Црквини“ који ће у значајној мјери допринијети туристичком развоју града.

„Надавно је оформљен и Аграрни фонд који ће у наредном периоду радити на развоју пољопривреде, те давања стручне помоћи пољопривредницима и подстицају пољопривредне производње“, рекао је Петровић.

Након пријема за представнике јавних установа и предузећа, одржан је и пријем за представнике удружења грађана и спортских друштава на коме је било ријечи о проблематици у вези са њиховим квалитетнијим организовањем и функционисањем.

Архива