Односи Републике Српске и Израела на високом нивоу

27.01.2017 Актуелно

На састанку је закључено да је у комплексним ситуацијама на Балкану и Блиском истоку могуће пронаћи доста сличности и зато се Репбулика Српска и Израел могу добро разумјети, саопштено је из Градске управе.

Радојичић је позвао привредне и политичке представнике Израела да повећају присуство у Бањалуци на адекватном нивоу представљања, а нарочито ради увида у могућности улагања у Бањалуку, Републику Српску и цијели регион.

Он је нагласио да су могућности за сарадању отворене у областима индустрије, модернизације комуналних услуга, обостране промоције и подстицања туристичке понуде, те могућности ангажовања грађевинске оперативе.

Радојичић је, током разговора у Израелу, посебно представио текуће приоритете града Бањалуке, као што су реструктурисање градских финансија у износу од 75 милиона КМ и улагања у неке службе попут градског гријања.

Као један од резултата посјете договорено је да Бањалуку ускоро посјети делегација израелског Модина, града партнера Бањалуке, када би требало да буде договорена и конкретизација могућих области сарадње.

Архива