Додик: Српску интересује стабилна и јака Србија

20.01.2017 Актуелно

На питање кога би радо видио као предсједничког кандидата у Србији, Додик је за Телевизију „Прва“ истакао да нема намјеру да се у то мијеша, али да има потпуно позитивну перцепцију о Вучићу и Николићу и ономе што они раде.

„Сматрам да је Николић, са оним што је он учинио за Републику Српску, јасно исказао однос према Српској. Такође, и Вучић је својим отвореним радом на многим пројектима помогао да се они и реализују. Пет догађаја из националне историје заједно празнујемо и то је нешто што нама одговара, на чему смо захвални руководству Србије. То веома цијенимо“, нагласио је Додик.

Додик је истакао позитиван допринос Вучића и Николића када је ријеч о потребама Репбулике Српске и ономе што она јесте.

„У сваком случају, онај кога предложи владајућа партија /СНС/ је онај ко ће имати успјеха и побиједити на изборима у Србији“, сматра Додик.

Говорећи о односима са Русијом, предсједник Српске је нагласио да поштује Русију и да је веома поносан што може годишње два-три пута да се сусретне са предсједником Владимиром Путином.

Додик је рекао да ће посјетити Русији чим буде имао прилику за то, додајући да са Путином увијек има одличне разговоре о различитим темама.

„Република Српска нема међународно признање као држава, нема своју столицу у УН, а успијевамо да дођемо до важних људи. Јуче се моје име појавило у неком чланку у `Њујорк тајмсу`. Наравно, са аспекта санкција, прича се о томе, а ја сам рекао – одлично нека се прича нека се само појављује име Републике Српске. Мислим да је веома важно да Српска буде присутна“, нагласио је Додик.

Говорећи о очекивањима која има од новог предсједника САД Доналда Трампа, Додик је рекао да Трамп долази да ојача САД, а не да их ослаби.

Архива