Додик: Школа спорта за ученике доби од шест до девет година

13.01.2017 Актуелно

Петровић је рекао да би након завршене школе спорта професори физичке културе упућивали ученике у спортске клубове.

„Разлог оснивања школе је и повећан број здравствених поремећаја узрокованих физичком неактивношћу дјеце школског узраста“, навео је Петровић, након састанка са директорима требињских основних школа и наставницима физичке културе.

Петровић је истакао да је, на основу извјештаја Завода за медицину рада и спорта Републике Српске, евидентно да велики број дјеце има здравствене проблеме који су уско повезани за недостатком адекватне физичке активности.

Он је подржао иницијативу да се ангажује професор физичке културе који би водио часове за ученике четвртих и петих разреда, а биће формиран и списак професора физичког васпитања и образовања, који немају пуну норму часова или се налазе на евиденцији Завода за за запошљавање у Требињу, да би били ангажовани у школи спорта или спортским колективима.

„Након обављене анализе стања физичког образовања у основним школама на подручју града, која ће бити спроведена у наредном периоду, омогућиће се слободни термини у спортској дворани „Милош Мрдић“ и основним школама да би школа спорта могла несметано функционисати“, рекао је Петровић.

Он је напоменуо да је, осим повећања нивоа укључености дјеце у физичке активности, у сарадњи са Заводом за медицину рада и спорта Републике Српске, потребно формирати и базу података са картоном физичког развоја ученика.

Архива