Цвијановић: Pудник „Љубија“ још чека коначно рјешење

05.01.2017 Актуелно

„Изразили смо своје опредјељење да треба ићи на продају државног капитала, сматрајући да би се на тај начин могао дати подстицај и развоју и новом запошљавању, али и новом правном функционисању тог субјекта“, рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да су спроведене процедуре у вези са рјешавањем овог питања, али да се још није стигло до коначног рјешења, које подразумијева да предложени концепт буде усвојен у парламенту Српске.

„Наше Министарство енергетике је спровело све процедуре, и добили смо одговарајуће понуде, тек смо објавили и трећи позив“, рекла је Цвијановићева за Радио Републике Српске.

Она је истакла да ће тек да се види да ли су понуде које су стигле и формално изједначене, јер у моменту када су процедуре завршене понуде су биле врло различите.

Цвијановићева сматра да је питање у вези са рудником „Љубија“ без потребе проблематизовано у јавности, те да га је потребно што прије приводити крају.

„Прије празника нисмо заузимали коначне ставове, знајући да треба да сачекамо да након празника оживи и парламентарни живот Српске да бисмо приједлоге послали на разматрање“, рекла је Цвијановићева.

Она је најавила да ће се у наредним седмицама министри на сједници Владе бавити овим питањем и донијети одлуку.

Архива