За изградњу Центра „за мајку и дијете“ прикупљено 1.241.088 КМ

28.12.2016 Актуелно

У саопштењу се наводи да је за реализацију ове значајне и хумане приче Кабинет предсједника Републике Српске издвојио 700.000 КМ, док је од осталих донатора и спонзора прикупљено 541.088 КМ.

Према статистичким подацима компаније „М:тел“, људи хуманог срца су више од 70.000 пута окренули хуманитарни број 1412, а коначни подаци о прикипљеним средствима путем услуге хуманитарног телефона биће познати 10. јануара.

Свој допринос у остварењу циља оснивања престижне установе у Републици Српској која ће се бавити раном интервенцијом у лијечењу дјеце са проблемима у развоју дали су Кабинет предсједника Српске, Градска управа Бањалука, многи градови у Српској, ресорна министарства, институције, многобројне компаније, донатори, спонзори и појединци.

„Након донаторске вечери под покровитељством кабинета предсједника Републике Српске сасвим је извесно да већ имамо Центар“, поручили су из Удружења грађана „Твоја ријеч“.

У саопштењу се појашњава да је предвиђено да се у Центру за превенцију развојних тешкоћа за мајку и дијете стручњаци баве превенцијом, дијагностиком и рехабилитацијом дјеце која имају тешкоће у развоју, али и пруже неопходну помоћ родитељима, породици и стручном кадру.

Архива