Уручена трајна употребна дозвола за рад Термоелектране „Станари“

05.12.2016 Актуелно

Голићева је изјавила новинарима да јој је посебно задовољство што је данас уручила дозволу да почетак трајног рада Термоелектране „Станари“, за чију је изградњу кориштена висока технологија, која је већ присутна у земљама окружења.

„Као друштвено одговорна компанија, од Министарства су тражили да им пропишемо строже граничне вриједности за одређене емисије, због продаје електричне енергије на захтјевна тржишта ЕУ“, појаснила је Голићева.

Према њеним ријечима, Комисија за технички преглед, коју је према овлашћењу Министарства, формирала Јавна установа Институт за урбанизам, грађевинарство и екологију Републике Српске, констатовала је да су сви радови на овој технолошкој цјелини изведени у складу са издатим дозволама, пројектном и техничком документацијом, уз врло висок квалитет изведених радова и уграђене опреме која посједује све законом прописане атесте, што је током пробног рада и потврђено.

Голићева је нагласила да је ова компанија у буџете Републике Српске и општине Станари за десет мјесеци уплатила 11 милиона КМ, а тренутно запошљавају више од 750 радника са тенденцијом повећања до 900 радника.

Архива