Српска ријешила све што је предвиђено Реформском агендом у овој фази

15.12.2016 Актуелно

„Има много ствари које смо спровели или реализујемо из Реформске агенде. Један од приоритета јесте закон о акцизама, од кога зависи транша Међународног монетарног фонда /ММФ/ и сарадња са Европском банком за обнову и развој“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је истакла да ни Свјетска банка не може активирати програме директне буџетске подршке БиХ, уколико не функцинише аранжман са ММФ-ом.

„Изненађени смо чињеницом да је на састанку Фискалног савјета БиХ изражено незадовољство расподјелом прихода. То прије тога нико није споменуо, али у БиХ, када би се требало нешто завршити, наиђемо на проблеме и због тога немам намјеру да губимо вријеме на начему што је договорено“, додала је Цвијановићева и оцијенила да Српска није дио овакве приче.

Она тврди да се Република Српска мимоилази са партнерима у БиХ по начину функционисања и размишљања.

„Република Српска јесте партнер, али не жели да губи вријеме на ономе што је већ договорено и о чему сада неко прави проблем. Важније ми је у Српској да разговарам са пензионерима, синдикатима, борачким организацијама…“, закључила је Цвијановићева.

Архива