Шпирић: Нови насртај на Српску – надам се и посљедњи

05.12.2016 Актуелно

Истичући да се средства за успјех те групе неће бирати, Шпирић је нагласио да такозвани правосудни систем БиХ јесте и биће инструментализован до те мјере да ће све што је у вези са /предсједником Републике Српске/ Милорадом Додиком све више бити предмет њихове пажње како би резултат опасних намјера био реализован.

Шпирић поручује да је радна група, која има намјеру мијењати изборни закон без странке која има највише гласова и мандата на половини територије БиХ, осуђена на пропаст.

„То говори колико су озбиљни и искрени у својим намјерама. Самим формирањем радне групе на овај начин јасно је да је циљ заобићи СНСД, уз свестрану подршку међународне заједнице, а то је у овој земљи немогуће“, нагласио је Шпирић.

Према његовим ријечима, смијешна је тобожња брига за интересе Срба у Дому народа Федерације БиХ, јер је попис рекао да Срба и нема у том ентитету, а све се чини да нестане и оно мало преосталих.

„Бојим се да је, уколико не схватимо замку „за мишеве“, Србима у Републици Српској намијењена данашња улога Срба у Федерацији, којих готово и да нема. Да ли је Савез за промјене, вођен мржњом према Милораду Додику и личним интересима скривеним од очију јавности, спреман да жртвује Републику Српску – остаје да видимо“, упитао је Шпирић.

Он је истакао да ће међународна заједница покушати да их убиједи да њихов обрачун са Републиком Српском и Додиком заправо значи добар пут да БиХ буде изграђена као мини екс Југославија, држава равноправних народа и грађана.

Шпирић је упозорио да тај концепт значи, у првој фази, изградњу мини исламске државе на подручју БиХ, а у другој фази, уз понашање институција власти БиХ, прије свега Срба, БиХ се ближи исламској шеријатској држави.

„Браво за Савез за промјене! Браво за халал министре! Браво за сеизе којима секуларни Бошњаци у посљедње вријеме отварају очи и упозоравају да БиХ тоне у живо блато“, рекао је Шпирић.

Наводећи да је вриједан пажње рад међународне заједнице са подмлатком странака с циљем изградње БиХ као државе равноправних народа и грађана, па и ентитета, Шпирић је оцијенио да ће „глобални међународни точак који се лагано креће од БиХ направити рингишпил, који ће да расели и ово мало добрих људи широм свијета, а ово подручје биће поприште ратовања шиита и сунита уз сјећања на Србе и Хрвате“.

„Тероризам би могао бити посљедњи окидач за наш разлаз, зато мој вапај на разговор, разговор и компромис или читање романа `Сеобе` Милоша Црњанског, као посљедњу фазу растакања ове земље“, поручио је Шпирић.

Архива