Приоритет Владе Српске изградња болнице у Источном Сарајеву

22.12.2016 Актуелно

„Влада Српске може убрзано кренути у процедуру расписивања тендера за изградњу болнице у Источном Сарајеву. Знамо колико ће коштати болница и колико је потребна становништву у овом граду“, рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је подсјетила да је реализација пројекта изградње болнице у Источном Сарајеву заустављена у Канцеларији за разматрање жалби БиХ.

Говорећи о ситуацији у „Топлани“ Бањалука, Цвијановићева је рекла да се са проблемом овог предузећа живи годинама и да је Влада Републике Српске увијек спремно интервенисала и уплаћивала свој дио новца да би се помогло пословање.

„Сада се коначно морамо одредити за модел финансијског и техничког рестурктурисања и реорганизовања овог предузећа, а Влада ће бити на располагању да се превазиђу проблеми“, каже Цвијановићева.

Коментаришући ситуацију у Фабрици „Нова Борја“ Теслић, Цвијановићева је рекла да постоје двије опције – да се заврши процес приватизације или да се склопи дугорочни споразум са неким од привредних субјеката да би била извршена одређена улагања.

„Влада Републике Српске се не бави земљиштем индустријске зоне у Теслићу, што нема везе са овом фабриком. Не знам шта се ту дешава, и наш однос према локалним заједницама је избалансиран, јер су стратешки пројекти били реализовани у општинама гдје су начелници из СДС-а или других опозиционих партија“, рекла је Цвијановћева.

Архива