Приоритет Републике Српске јачање економије и њених институција

23.12.2016 Актуелно

Након што је одржала предавање о теми „25 година Републике Српске“ студентима Факултета политичких наука /ФПН/ у Бањалуци, Цвијановићева је поручила да сви у друштву морају да дају свој допринос јачању цјелокупне Републике Српске и свих њених институција.

„Сматрам да су универзитети јако упориште за једну бољу будућност коју треба да остварујемо у Републици Српској“, рекла је Цвијановићева.

Она је оцијенила да БиХ не успјева због ставова као што су они високог представника у БиХ Валентина Инцка које је изнио у интервују за бечки дневник „Стандард“.

„Студенти морају разумјети процесе у којима живимо, не само на микро или регионалном плану, већ који се дешавају и глобално. Сматрам да је данашње предавање било добра интеракција и могућност да разговарамо и о важности Републике Српске, јер је 25 година у животу сваког субјекта значајно доба“, истакла је премијер Српске.

Она је навела да дубоко вјерује у институције Републике Српске, које тачно знају куда се крећу.

Ректор Универзитета у Бањалуци Милан Матаруга захвалио је предсједнику Владе што је нашла времена да у низу активности које има ових дана посјети Универзитет и обрати се обрати професорима и студентима поводом 25 година Републике Српске.

„Битно је да смо разговарали и о могућностима како Универзитет са својим капацитетом може да помогне Влади да Српска у наредном периоду буде још јача и боља“, додао је Матаруга.

Архива