Предсједник Српске посјетиo вишечлану породици Ђорђић

17.12.2016 Актуелно

Додик каже да је желио посјетити Горње Подградце и увјерити се да ли је урађено оно што је раније договорено и обезбијеђен адекватан смјештај брачном пару Ђорђић и њиховој дјеци који су раније живјели у неусловним објектима.

Предсједник Српске је навео да су Ђорђићи од три понуђене локације у Горњим Подгрдацима одабрали кућу са окућницом од 11 дунума обрадиве замље, јер желе да се баве пољопривредом.

„Кућа је условна, а касније када дјеца порасту требаће и да буде проширена. Средства за куповину куће обезбијеђена су из кабинета предсједника, а Ђорђићи су власници имања један кроз један“, нагласио је Додик и изразио наду да ће ова вишечлана породица успјети да организује живот на најбољи могући начин.

Он је додао да је данас заједно са начелником општине Градишка Зораном Аџићем уручио телевизор, поклон пакетиће и таблет уређаје за петоро дјеце Горана Ђорђића, које је изразио жељу да има краву.

„Начелник општине обећао је да ће бити обезбијеђена средства за куповину краве, а настојаћемо да уз помоћ Мјесне заједнице обрадимо замљиште око куће“, рекао је Додик.

Он је додао да је Горан Ђорђић, отац петоро малољетне дјеце, запослен у Дрвној индустрији „Дипо“ у Горњим Подградцима, али да је потребно додатно подржати школовање његове дјеце и њихов бољи живот.

Горан Ђорђић захвалио је за помоћ предсједнику Српске, али и људима који су покренули и подржали идеју за куповину куће – начелнику општине Градишка, те Немањи Панићу и Милану Љепојевићу.

Аџић је рекао да је у Нацрту буџета општине за наредну годину за 17 одсто повећана ставка за социјална давања.

„Водили смо рачуна да направимо уштеде смањењем плата функционерима у општини, одборничких накнада и гранта за политичке организације и тај новац усмјеримо у социјална давања“, навео је Аџић.

Архива