Петровић: Издвајања буџета града за социјална давања биће већа за око 15 одсто

03.12.2016 Актуелно

Петровић је рекао да ће град Требиње настојати да у наредним годинама помогне што више овој категорији, наглашавајући да ће издвајања буџета града за социјална давања бити већа за око 15 одсто.

„Град Требиње има посебан осјећај према овој популацији. Осим основних права које је загарантовала Влада Републике Српске и обавезала локалне заједнице, град Требиње има 22 проширена права за помоћ и његу социјално угроженим особама на подручју града Требиња“, истакао је Петровић.

Истичући да је свјестан да никада није довољно помоћи, Петровић је нагласио да је добро да се дође до сваког коме је помоћ потребна и да ће Градска управа убудуће настојати да помогне што више овој категорији.

Петровић је поручио и да ће настојати да укаже приватном и државном сектору да лица са инвалидитетом запосле на послове које могу да раде, а не да издвајају средства на заједничке буџете за помоћ овој категорији.

Коалиција Центар за координацију организација која окупља особе са инвалидитетом источне Херцеговине броји 11 удружења са више од 2.000 лица са инвалидитетом.

Архива