Петровић: Дјеца погинулих бораца од 1. јануара на новим радним мјестима

12.12.2016 Актуелно

Петровић је објаснио да је ресорно министарство поништило њихове уговоре о раду у Градској управи у мандату бившег градоначелника Славка Вучуревића због нерегуларности у конкурсној процедури.

„Одлучили смо да поништимо њихове уговоре како је управна инспекција министарства наложила, али смо их ријешили на начин да ће им бити обезбијеђана друга радна мјеста у јавним установама“, рекао је Петровић послије састанка са делегацијом удружења дјеце погинулих бораца „Насљеђе“.

Он је истакао да је морална обавеза градске власти да не дозволи да дјеца погинулих бораца остану без посла на који годинама чекају.

Петровић је додао да је Градска управа одлучила да на ново радно мјесто збрине још једно дијете погинулог борца, које би новом систематизацијом требало да остане без посла у градском Одјељењу за општу управу.

„Десио се пропуст јер ово одјељење није испоштовало моју инструкцију да се коригују предложене систематизације радних мјеста на начин да дјеца погинулих бораца морају имати приоритет. Одлучили смо да овај запослени, инжењер пољопривреде, добије друго радно мјесто у новоформираном Аграрном фонду“, објаснио је Петровић.

Петровић је додао да је борачким удружењима у Требињу наложено да „пречешљају“ све спискове и направе тачну базу података неријешених случајевима борачких категорија, на основу којег ће град тражити начине да помогне.

„Ту мислим и на запослења, ако има породица из ових категорија чији чланови до сада нису имали прилику да раде. Те породице ће бити ријешене у најскорије вријеме, макар морали да коригујемо и плате наниже да би се њима обезбиједило радно мјесто“, рекао је Петровић.

Архива