Oтворена прва паметна зграда у Српској и БиХ – „Ланако“

01.12.2016 Актуелно

Радојичић је рекао новинарима да Бањалука може бити веома задовољна што се у њему налази сједиште најјаче ИТ компаније у БиХ.

„“Ланако“ је најјача компанија у ИТ сектору, који је веома захтјеван и гдје има пуно конкуренције. Није лако доспјети на прво мјесто и још теже га је одржати“, сматра Радојичић.

Према његовим ријечима, ИТ сектор представља велики потенцијал за запошљавање у будућности, а интересовање градске управе биће да се у наредном периоду повећа број ђака који ће се и у средњим школама и на факултетима окретати ка ИТ технологијама, те да се кроз програме доквалификације повећа број оних који могу да нађу своје радно мјесто у овом сектору.

„Имамо намјеру да ангажујемо дио неискориштених пословних простора за младе који покрећу послове који су углавниом у ИТ сектору“, појаснио је Радојичић.

Отварању су присуствовали представници Владе Републике Српске, Народне скупштине, градске управе, Универзитета у Бањалуци, те угледне личности из политичког, културног и јавног живота Српске и БиХ.

 

 

Архива