Додик: Салкићeве изјаве немају никакву тежину или значај

18.12.2016 Актуелно

Коментаришући тврдње потпредсједника Републике Српске Рамиза Салкића да Уставни суд Републике Српске дискриминише Бошњаке и Хрвате, Додик је Срни рекао да немају никакву тежину или значај изјаве Салкића, који покушава да све проблеме лоцира на Српску.

„Нити он /Салкић/ има значај у странци, нити има значај његово лично мишљење“, рекао је Додик.

Додик истиче да је Салкић у име СДА задужен да даје такве изјаве и скрене пажњу, те напомиње да је СДА у једној политичкој дефанзиви и да им требају теме, да су их додатно дестабилизовали локални избори, те да њен лидер Бакир Изетбеговић „има проблема са већинама на свим нивоима власти“.

„Једини који их подржавају у чврстој коалицији је Савез за промјене, који не показује никакав интерес да питања која су од велике важности за Српску сада постави на дневни ред“, додао је Додик.

Додик истиче да Савез за промјене у суштини ради исти посао као и Салкић, односно да покушава да лоцира све проблеме у Републику Српску.

„У Републици Српској се може разговарати о свим темама, али о Уставном суду они могу као политичка структура да предложе измјене закона. Оно што ми хоћемо је да се донесе закон о Уставном суду БиХ, којег нема. Он /Салкић/ не одговара на та питања, него проблематизује одмах Републику Српску и то је устаљена позиција муслимана у БиХ“, рекао је Додик.

Архива