Цвијановићева посјетила Академију „Свети Сава“ у Чикагу

09.12.2016 Актуелно

Након разговора са ђацима и учитељима, Цвијановићева је истакла значај сарадње у наредном периоду.

Она је нагласила да Академија има подршку и најавила могућност слања наставника из Републике Српске.

„Млади људи ће моћи да дођу овдје и да проведу неко вријеме радећи са нашом дјецом у школи која је изузетно организована. Видим да су сви посвећени и да знају важност тога да коначно једна велика заједница која живи у Чикагу има своју образовну институцију“, истакла је Цвијановићева.

Овом приликом уприличен је свечани ручак којем су присуствовали и владике Српске православне цркве Сјеверне и Јужне Америке, универзитетски професори и угледни пословни људи и појединци из Републике Српске који живе и раде у САД, преноси РТРС.

Осим Академије „Свети Сава“, Цвијановићева, која борави у вишедневној посјети САД, обишла је и Саборни храм Васкрсења Христовог у Чикагу.

Академија „Свети Сава“, која је основана при Српској православној цркви, једина је школа у Чикагу у којој се учи на српском и руском језику.

У овој школи организована је и предшколска настава, а уписују се дјеца од три године па навише.

Ова академија једна је од двије православне српске школе у Америци. Друга се налази у Милвокију и носи, такође, име великог српског просвјетитеља.

Академија „Свети Сава“ призната је од Министарства просвјете америчке савезне државе Илиној и једна је од 19.000 приватних основних школа у америчком образовном систему.

Архива