Цвијановић: Пртотести синдиката потпуно непотребни

21.12.2016 Актуелно

Према њеним ријечима, рјешења које је кроз измјене наведених закона понудила Влада су одржива, а у питању је крајње фер понуда.

„Немамо ништа против тога да синдикат проводи своје синдикалне активности, укључујући и протесте, али су они у садашњој констелацији потпуно непотребни“, рекла је Цвијановићева, истичући да је у сваком случају процјена синдиката да ли ће организовати протесте.

Она је нагласила да је процјена Владе Српске да треба очувати свако радно мјесто, уз обавезу постепеног смањења броја радника кроз систем пензионисања и уз минималне корекције у погледу обрачуна минулог рада.

„Рачунамо да је то боље него послати кући један број радника и оставити их без било каквих примања“, рекла је Цвијановићева.

На питање да ли ће бити настављене консултације са синдикатом, Цвијановићева је нагласила да консултације са синдикатима неће бити настављене јер су обавијестили Владу Српске да су на својим органима још прије неколико дана донијели одлуке о протестима.

„То значи да с њихове стране не постоји интерес да се преговори наставе, па их Влада није ни покретала након састанка одржаног са гранским синдикатима прошле суботе“, рекла је Цвијановићева.

Архива