Заједничка сједница влада Српске и ФБиХ био би знак добре воље

17.11.2016 Актуелно

„Мислим да је дошло вријеме да се спусте тензије, да сви они који су огорчени што су изгубили изборе у Сребреници треба да спусте лопту“, рекла је премијер Српске новинарима у Источном Сарајеву.

Она је подржала премијера ФБиХ Фадила Новалић да је Сребреница добро мјесто гдје би заједно требало да се сједне и разговара, али и да свако друго мјесто у БиХ може да буде добро мјесто за разговор.

„Незадовољна сам што нисмо успјели да реализујемо ту идеју раније, иако смо опредијељени да се заједничка сједница двије владе одржи било гдје, али неке друге ствари су се дешавале, а у овој земљи један догађај прати други, једна тема другу, и то је изгубило пажњу“, истакла је премијер Српске.

Она је рекла да би то била заједничка сједница двије владе на којој би се рјешавало много питања, те да би то био наставак активности на изједначавању прописа како би се створио компатибилан или сличан амбијент за пословање.

„Један дио би био посвећен томе шта свако од нас може да уради на побољшању стандарда и услова живота у Сребреници, на који начин би се могли охрабрити инвеститори и свему што је важно за живот једне локалне заједнице“, истакла је Цвијановићева.

Напомињући да је прошлост Сребренице прилично тешка, она је оцијенила да би то био знак добре воље двије владе да разумију шта би требало да се уради у тој локалној заједници.

Архива