Велика заинтересованост за улагања у индустрију Српске

07.11.2016 Актуелно

Он је подсјетио да је раније потписано више споразума са српско-кинеском компанијом „СИНО-РС“ која је преузела обавезу да анимира значајан број кинеских привредника, да их упозна о условима пословања и раду у Републици Српској, да би се обезбиједила њихова заинтересованост за конкретна улагања у индустрију и производњу.

„Први од тих састанака који је организовала ова компанија на бази тог меморандума са Владом Српске управо је овај састанак који смо завршили, у којем је учествовало десетак важних привредника из Кине. Види се њихов велики интерес да улажу у Републици Српској у области индустрије полимера, у пољопривредној индустрији, у област сточарства, и имамо конкретно потписаних неколико меморандума. Сљедећа фаза је да договарамо детаље пошто ће они сада доћи у Српску“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, раније су почеле активности у вези са неким финансијским операцијама које треба да обезбиједе оквире за пословање ових фирми путем берзи, тако да ће у оквиру операција на Берзи Републике Српске доћи до тог њима препознатљивог оквира који ће омогућити да послују на најбољи могући начин.

„Мислим да је ово добар почетак успјешне сарадње и захваљујем људима с наше стране који се налазе у компанији „СИНО РС“, што су препознали могућности и што су се организовали на овај начин. Они су данас потписали меморандум и вјерујем да ћемо имати добре резултате“, истакао је Додик.

Замјеник директора компаније „СИНО-РС“ Борис Гашпар рекао је да је задовољан исказаним интересом кинеских компанија, али и презентацијом „СИНО-РС“, јер су потписани и меморандуми.

„Издвојићу фирму из индустрије полимера која исказује јасан интерес у вези са инвестицијама, за изградњу погона, наравно да слиједи узвратна посјета у Републику Српску, иако ће коначна одлука и посао тек бити реализовани. Веома смо задовољни са овом фазом, гдје смо добро почели све ове преговоре“, појаснио је Гашпар.

Архива