Југовић званично преузео дужност начелника општине Пале

14.11.2016 Актуелно

Југовић је истакао да је данас његов први радни дан и са Ковачевићем је потписао записник о преузимању дужности.

Он је захвалио свим начелницима одјељења, службеницима општине Пале и бившем начелнику за коректну сарадњу и помоћ у вези са преузимањем дужности, изразивши очекивање да ће крајем мјесеца бити одржана и конститутивна сједница Скупштине општине, а скупштинска већина биће формирана на првој или другој сједници.

Према његовим ријечима, у току су преговори у вези са скупштинском већином и кадровским рјешењима.

Југовић је нагласио да је 25 одборника изабрано вољом народа, а међу њима је 17 нових одборника који ће сигурно радити у интересу народа и предлагати најбоља рјешења.

Он је истакао да су у првом плану активности на изради приједлога буџета општине за наредну годину и конституисање Скупштине.

Југовић је рекао да је затечено стање у општини солидно, додавши да је у току ове године била појачана инвестициона активност јер је ово изборна година, због чега ће у буџету за наредну годину морати планирати средства за завршетак започетих радова.

„Са мном нити почиње живот општине нити се завршава са претходним начелником. Наставићемо континуитет изградње и грађани ће бити поносни на то и очекујем да се тако понашају сви запослени у општини“, поручио је Југовић.

Ковачевић је нагласио да је извршена коректна примопредаја. „Ми смо овдје у првом реду због грађана“, додао је Ковачевић.

Он је нагласио да коректан његов и однос његове странке према новом начелнику значи и коректан однос према грађанима.

Архива