Убрзане активности за почетак изградње ауто-пута Бањалука – Млиништа

06.11.2016 Актуелно

„Ова компанија је већ ангажована код нас. У Риги је између нашег директора и њиховог представника потписан договор у вези са аплицирањем из БиХ за ауто-пут Бањалука-Млиниште, у првој фази Бањалука-Мркоњић Град, који ће радити ова фирма“, навео је Додик за РТРС.

Он је нагласио да ће се убрзано радити да би се обезбиједило да Министарство финансија БиХ пошаље апликацију што прије, најкасније до Нове године.

Додик је навео да је ова фирма већ дуже ангажована на изради одређених студија и документације, те додао да ће већ у децембру менаџери доћи у Бањалуку ради наставка оперативних послова.

„И данас сам овдје увјерен од њихових људи да чим дође та апликација, да су они овдје обезбиједили процедуре у Министарству иностраних послова, односно Министарству финансија кинеске Владе и њиховој развојној Ексим банци, и да могу да ангажују средства да би почела реализација тог пројекта. Добили смо увјеравање да је, упркос неким застојима које смо имали, компанија веома озбиљно приступила даљим активностима на том плану“, нагласио је Додик.

Он је истакао да је ауто-пут Бањалука-Млиниште дио мреже ауто-путева Републике Српске, као и да се интензивно ради на томе да што прије почне изградња свих дионица.

„Ових дана смо разговарали о дионици од границе са Србијом до Брчког, од Бањалуке до Приједора, и, наравно, разговарамо и о дионици Коридора ‘Пет це’. У наредним годинама наша основна активност управо јесте у вези са изградњом инфраструктурних објеката, односно ауто-путева, и изградњом хидроенергетских објеката“, навео је Додик, наводећи и пројекат изградње болнице у Добоју.

Он је нагласио да је сврха и ове посјете остваривање контаката на највишем нивоу са компанијама које могу да обезбиједе логистику, а то значи новац и пројектовање, извођење радова на најбољи начин.

Архива