Шпирић: Укинути Агенцију за страна улагања

04.11.2016 Актуелно

„Агенција је била политички пројекат и још једна адреса на нивоу БиХ, а сви смо обећали, па и Савез за промјене, да ћемо укидати институције које не доносе никоме корист, а то се не ради јер је Савез поставио свог директора“, истакао је Шпирић који је и посланик ове странке у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је оснивање Агенције представљало борбу за „што више државе, а што мање ентитета“.

„Добили смо Агенцију за страна улагања БиХ која троши неколико милиона КМ да би писала извјештај да су иностране инвестиције у паду. Нови директор је обећао да ће инострани инвеститори похрлити у БиХ, али неће све док се о БиХ негативно разговара на међународним адресама и у њој постоји велика неискреност“, каже Шпирић.

Он је подсјетио да су све иностране инсвестиције у БиХ у вези са приватизацијом.

„Моја препорука је да не трошимо новац, већ да га вратимо на адресе оних којима припада, односно ентитетима. Зашто нам треба једна агенција која ће сабирати податке из Владе Српске и Владе Федерације и кантона, па их презентовати парламенту, те на то потрошити милион КМ? Боље да тај новац дамо као подстицај иностраним инвеститорима“, каже Шпирић.

Архива