Резолуција Европског парламента о борби против руских медија штетна и апсолутно неприхватљива

25.11.2016 Актуелно

„То је западна демократија либералног типа, која нама овдје шаље Би-Би-Си, Си-Ен-Ен и остале да нам лажу и спекулишу у вези са ратом, поводом за ратове, сатанизују цијели један народ. То је демократија која не може да издржи ни конкуренцију истинитих чињеница и медија, и зато су приморани да доносе такве резолуције“, истакао је Додик.

Ако Европа која је раније промовисала слободу мишљења и говора на тај начин покушава да се обрачуна са другим и другачијим, каже предсједник Српске, онда је велико питање шта ће тек бити када дођу у позицију да одлучују о нама.

“ „Спутњик“ и „Раша тудеј“ су се показали као глобални сервиси који су правовремено и истинито обавјештавали о догађајима, на многим мјестима су били први и вјероватно то сада смета“, оцијенио је Додик, упитавши зашто не дозволе људима да буду правилно информисани, а не спиновани, као што су спиновани 20 година у Европи.

Европски парламент усвојио је прије два дана резолуцију о борби против руских медија, међу којима су као најопаснији „Спутњик“ и Телевизија „Раша тудеј“.

Архива