Приоритет свих политичких структура враћање надлежности са БиХ на Српску

21.11.2016 Актуелно

Цвијановићева је истакла да преношења надлежности ништа добро нису донијела Републици Српској, али ни другима.

„Ниједна ствар која је успостављена на нивоу БиХ, а која није била предвиђена Дејтонским мировним споразумом, ништа добро није донијела грађанима. Донијела је само најобичнију фарсу, још веће трошење пара и већи недостатак кохезије на унутрашњем плану“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је навела да је негативна чињеница то што је Дејтонски мировни споразум претрпио различите измјене у неформалном смислу, то јесте да су кроз праксу мијењане одређене ствари у оквиру БиХ.

„Данас имате `шуму` различитих агенција, установа, институција на нивоу БиХ који уопште не одговарају уставној стварности, али ни потребама БиХ. То је она девијантна страна која се дешавала претходних година, углавном под притиском међународног фактора и високог представника“, рекла је Цвијановићева.

Она је констатовала да БиХ због тога није постала боља, већ је постала гора и све мање способна да одговори на многе задатке које би нормалне земље требало да раде.

Премијер Српске је нагласила да је опредјељење Републике Српске да задржи Дејтонски мировни споразум као оквир који је верификовао постојање Републике Српске, која је настала прије тог споразума и прије ратних дешавања.

Архива