Додик: За Српску веома важна сарадња са „Донг фенг корпорацијом“

02.11.2016 Актуелно

Додик и предсједник Управе ове компаније Зоу Леи, те генерални менаџер Вен Шуганг разговарали су о могућностима изградње термоелектране у Гацку, али и отварања специјализованих економско-трговинских зона у Републици Српској.

„Најава нових пројеката у енергетици, које би `Донг фенг електрик корпорација` требало да реализује у Републици Српској веома је значајна. Ова компанија показала је у Станарима да може финансирати, изградити и предати на употребу термоелектрану“, рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је навео да „Донг фенг електрик корпорација“ производи опрему за различите видове електричне енергије – термо, хидро, нуклеарне, соларне.

„Са представником управе компаније разговарали смо о могућностима да у Републици Српској отворимо специјализоване економско-трговинске зоне које би могле да битно повећају наш развој и економију. Вјерујем да ћемо у томе успјети“, рекао је Додик.

Додик, који је у вишедневној посјети Кини, дао је интервју за Сечуанску телевизију, а вечерас ће присуствовати и гала вечери у Сечуану поводом 16. Међународног сајма, чије је отварање планирано за сутра.

Са гувернером кинеске покрајине Сечуан Јин Лијом предсједник Српске разговараће о партнерству ове покрајине и Републике Српске, а у Пекингу ће са интернационалним секретаром Комунистичке партије Кине потписати споразум о сарадњи и партнерству СНСД-а и те партије.

Архива