Додик: Увијек сам за разговор, али не пристајем на поигравања

11.11.2016 Актуелно

На конференцији за новинаре у Бањалуци коју је одржао након што се Говедарица није појавио на заказаном састанку, Додик је подсјетио да је позив за сусрет упутио раније, односно након избора Говедарице за предсједника СДС-а.

Додик је напоменуо да је Говедарица тада затражио додатно појашњење о темама састанка, које му је упутио, као и поруку да могу разговарати и о свим питањима која лидер СДС-а сматра битним.

Предсједник Српске је додао да је Говедарица, међутим, поново данас затражио нека додатна појашњања, што показује да је ријеч о калкулантској политичкој игри.

„Не видим разлога за то. Остајем отворен за разговоре, моја и врата Палате Републике су отворена за Говедарицу, кад год хоће да дође, али ја немам намјеру да лијечим било чије сујете“, рекао је Додик.

Додик је истакао да је његов позив Говедарици био озбиљан, о озбиљним темама, јер је важно да политички лидери у Српској разговарају и изграде неопходни ниво заједништва како би се одговорило на будуће изазове.

Он је додао да га је обрадовало да је Говедарица био на састанку са лидером СДА Бакиром Изетбеговићем, на којем је разговарано о питањима важним за БиХ, те истакао да је вјеровао да ће се одазвати и позиву за данашњи састанак, на којем је требало да се разговара о озбиљним питањима од значаја за Српску.

„Али, то је његов избор и његова политичка одлука, и немам намјеру да доводим институцију предсједника Републике до тога да се неко са њом поиграва“, поручио је Додик.

Архива