Додик: Потребна ригорозна реформа јавне управе

11.11.2016 Актуелно

Додик је нагласио да се залаже за нови приступ тој теми, јер Српској треба агилнија управа у цјелини.

„Мислим да су се многи људи умртвили и мисле да су богомдани за посао који обављају. Потребно је да направимо конкуренцију и видимо нову димензију и ново хтијење у пословима, а не да буду учмали и да само сједе“, рекао је Додик.

У изјави новинарима у Бањалуци Додик је истакао да је Српска водила политику очувања плата, али да је вријеме да се тражи нови допринос јавне управе укупним друштвеним кретањима.

На питање новинара када ће бити обезбијеђене накнаде за посланике првог сазива Народне скупштине Републике Српске, Додик је рекао да ће то питање бити стављено на дневни ред.

„Људима који су били на самим темељима Српске треба регулисати одређени статус“, прецизирао је Додик, истичући да осјећа одређену врсту кочнице према тој теми, јер је и сам био посланик првог сазива, па би се могло помислити да нешто рјешава сам за себе.

Он је нагласио да посланици првог сазива Народне скупштине Српске заслужују да им се ово друштво на адекватан начин одужи регулисањем статуса.

„То су били људи који су имали довољно свијести да стану на чело народа, што је било веома ризично, и лично и политички се ангажују. Мислим да је неправда свих ових година што нисмо као друштво успјели да се консензуално договоримо на који начин ријешити њихов статус“, рекао је Додик.

Архива