Додик: Функција високог представника у БиХ мора бити укинута

21.11.2016 Актуелно

Коментаришући посљедње изјаве високог представника у БиХ Валентина Инцка да из Српске годинама долазе нетрпељивости „које се негативно прелијевају на Федерацију БиХ /ФБиХ/“, Додик је рекао новинарима да високи представник само хода по свијету и лаже о Српској, због чега не заслужује ни да буде коментарисан.

Додик сматра да се Инцко ужасно плаши Бошњака јер никада није рекао ништа о лошем стању у ФБиХ које је видљиво годинама уназад.

„Он мора да купи мир у Сарајеву јер тамо добија плату. Ако се муслимани окупе пред његовом резиденцијом и кажу: `Инцко иди ван!`, он може отићи. Зато он то ради. То је једна патолошка потреба и интересно шићарџијска позиција у којој високи представник жели да очува своју добру плату“, каже предсједник Српске.

Он је додао да је Инцко „један обични смутљарош“ који је проблематизовањем Српске остао дуже на позицији него што је то било потребно.

„Свих тих мјесеци добијао је 25.000 евра плату и то свјесно ради да би остао на позицији, и даље указујући на неке проблеме. Република Српска никада није била проблем, већ су то били високи представник и они који су наметали рјешења. Да ли су очекивали да ми овдје, увијек када нешто бајно смисле за нашу добру будућност, како говоре, ми све прихватимо?“, навео је Додик.

Архива